Werkzaamheden

Paardenhouderij

Centraal staat bij ons het zinvol bezig zijn met en verzorgen van de paarden en alles wat daarmee te maken heeft.  

* borstelen
* voeren
* stallen uitmesten
* hooien
* stal onderhoud
* binnen en buiten zetten van de paarden en pony's
* berijden van de paarden
* meerijden met paard en wagen
* longeren van de paarden

De paardenstallen grenzen aan onze kantine. Ze zijn zo ingedeeld dat we tijdens de activiteit op stal veel rust kunnen bieden. Ook zijn de paardenstallen zo ontworpen dat meehelpen voeren vergemakkelijkt wordt. 

Kleine dieren

Op onze boerderij hebben we een hele lieve grote hond genaamd Guus. Hij woont bij Nick en Anke, maar zo nu en dan is hij ook op het erf te vinden. 
Verder hebben we een aantal poezen rondlopen op het buitenterrein van de Hultenhoek.
Ook hebben we een koe genaamd Beppie. Zij mag iedere dag samen met de paarden en pony's de wei op.

Daarnaast hebben we 2 cavia's en een konijn. 2 minivarkens bestaande uit moeder en dochter en ook hebben we een aantal kippen die dagelijks voor de verse eieren zorgen.

Moestuin

De moestuin is ook een onderdeel van onze dagbesteding. We hebben een eigen kasje waar we voor kunnen kweken om vervolgens alles in de tuin te poten en te verzorgen. Heerlijk groente uit eigen tuin die we met enige regelmaat dan ook op het menu hebben staan. 
In het voorjaar en de zomer zijn we vaak met een groepje in de moestuin te vinden om alles te onderhouden. Het geeft voor vele van ons een voldoening en rust om in deze tuin bezig te zijn.

Kachelhout

Een andere leuke, maar vooral nuttige en belangrijke bezigheid is het maken van kachelhout. In samenwerking met Janssen Rondhout Boxmeer B.V. zorgen wij voor kratten gekloofd brandhout.

Dat dit voor ons een belangrijke en nuttige bezigheid is, komt omdat wij binnen werken met houtkachels. Zowel het woongedeelte als de kantine worden verwarmd met houtkachels en dus ons eigen gekloofd hout.

Het kachelhout is ook te koop. Voor meer informatie zie hiervoor het kopje kachelhout op deze website.

Kantine

Naast de woonboerderij bevindt zich het dagbestedingsgebouw. Hierin hebben we verschillende ruimtes. Twee van die ruimtes worden verhuurd aan Dichterbij. De 3e ruimte is onze kantine waar we de koffie/lunch pauzes houden.
Daarnaast is de kantine uitermate geschikt om (b.v. bij slecht weer) binnen activiteiten te verrichten. Hierbij is te denken aan creatief, maar ook kook- en bak-activiteiten, poetsen van paardentuig etc.

en nog meer......

daarnaast brengt het leven op de boerderij veel werkzaamheden met zich mee. Zo zijn er iedere dag verschillende klusjes op de boerderij die gedaan kunnen worden. Erf onderhoud, rijbanen sproeien, spinnenwebben jagen, weiden repareren etc.

Kortom, genoeg te zien, te beleven, te ervaren en te doen op de Hultenhoek waarbij gekeken wordt naar de mogelijkheden van ieder om een steentje op zijn of haar manier bij te kunnen dragen.